Як підготувати автомобіль до зими правильно та максимально ефективно

Як підготувати автомобіль до зими правильно та максимально ефективно

buttons.will share

Теплий одяг, зручне сухе взуття та портативний зарядний пристрій для смартфона – лише половина шляху у напрямку підготовки до зими, аби захиститися від примхливих та не завжди комфортних погодних умов. Про автомобіль не забули? Його теж потрібно підготувати до зими! Швидко пробіжимося важливими моментами, які можна було проґавити в рутинній метушні.

Сподіваємося, підготовка автомобіля до зими розпочалася із заміни літніх покришок на зимові. Якщо ні, варто «перевзутися» якнайшвидше – температура вже надто низька, та й опади ускладнюють ситуацію на дорозі. І рухаємось далі до основних моментів.

Як підготувати автомобіль до зими – що замінити та встановити:

  • дрібні розхідники;
  • технічні рідини;
  • заміна обладнання;
  • додаткові аксесуари.

Зима – це не лише морозне повітря та лід на дорозі. А також і перепади температур із різкою зміною погоди. Мокрий сніг і навіть дощ у зимовий час не є чимось дивовижним. Тому варто підготуватися і в цьому напрямку – замініть склоочисники, щоб зберігати безпечну видимість у будь-яку погоду. Зважайте на те, що зношені гумки склоочисників відчутно знижують ефективність при низьких температурах.

Інші розхідники, які варто перевірити та замінити:

  • повітряний фільтр;
  • фільтр салону;
  • гальмівні колодки.

Гальмівним механізмам варто приділити окрему увагу, адже автомобіль повинен залишатися безпечним та передбачуваним на будь-якій дорозі. Догляд за автомобілем взимку передбачає також заміну фільтрів – це варто робити з кожною зміною сезону. Відмінні ціни на необхідні компоненти пропонує Mitsubishi в рамках акційної пропозиції, яка допоможе виконати якісну підготовку транспортного засобу та як слід заощадити.

Захист машини взимку технічними рідинами:

  • охолоджувальна рідина;
  • олива гідропідсилювача;
  • гальмівна рідина.

Охолоджувальна рідина (антифриз) для зимової експлуатації має посилений змащувальний ефект, високу стабільність складу та адаптацію до роботи за низьких температурах. Заміна оливи гідропідсилювача – специфічна процедура, яка потребує якісного та сертифікованого автовиробником компонента. Тому таку процедуру, як і будь-яку іншу, рекомендується робити виключно в офіційного представника.

Крім того, слід звернути увагу на стан акумуляторної батареї – до холодів може знадобитися заміна. З аксесуарів у зимовий час популярністю користуються козирки (вітровики) та багажник на дах для далеких подорожей.

Підіб'ємо підсумок і розділимо підготовку на два етапи: покупки до настання зими (покришки, дрібні розхідники та аксесуари, які дозволяють заощадити час надалі) і те, що необхідно придбати до настання перших морозів (технічні рідини та обладнання, якому може знадобитися заміна). У цьому випадку автомобіль буде повністю готовий до експлуатації у важких погодних умовах та забезпечить комфортні подорожі.

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital